Najnovije vesti iz kulture:

Naucni piknik 2022 foto Marko Dokovic 3
Treći Naučni piknik, naučni događaj za sve uzraste, održaće se u organizaciji Festivala nauke 17. i 18. maja od 11 do 19 časova, pod sloganom MISLI ZELENO u Arboretumu Šumarskog fakulteta na Banovom brdu, u ulici Kneza Višeslava 1.  Partner Naučnog piknika je kompanija  Yettel, namenjen je posetiocima svih uzrasta, a ulaz na sve programe je besplatan.
amadou miriam FOTO 01
Centar beogradskih festivala koji je organizator koncerata u Botaničkoj bašti priprema sjajne događaje koji će se u junu desiti u ovoj letnjoj muzičkoj oazi glavnog grada. Nastupaće Amadu i Marijam i Sananda Maitreja 25. i 26. juna od 20:30 časova.
CD OMOT LEONTINA 2024
U okviru manifestacije ,,Beogradski dani porodice'' u nedelju 19. maja, od 15 časova, na bini postavljenoj u Art zoni u Studentskom parku, biće održan koncert „Leontina i DKCB'', što je ujedno i naziv novog CD-a u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd. Zajedno sa Leontinom na koncertu će učestvovati i dečji hor ,,Čarolija''.
Abigall za web
Jezivi horor koji će u iskušenje dovesti i najhrabrije ljubitelje žanra, „ABIGEJL“ (ABIGAIL) je deo bioskopskih repertoara. Od rediteljskog dvojca, koji stoji iza zastrašujućih hit horor filmova kao što su Spremna ili ne, Vrisak (iz 2022.) i Vrisak VI, stiže nam britka, krvožedna, nova verzija vampirskog filma.

Novosti iz tehnike

Lean filozofija 696x391 1
Lean metodologija je koncept koji je transformisao način na koji kompanije posluju širom sveta. Njegova evolucija je rezultat kontinuiranog prilagođavanja i unapređenja, od svojih početaka u proizvodnji automobila do primene u širokom spektru industrija bilo da je reč o proizvodnim delatnostima ili uslugama.
Launcher demo dan 696x464 1
Launcher demo dan biće održan 23. aprila u Naučno-tehnološkom parku Niš kada će biti predstavljeni najbolji startap projekti iz različitih oblasti, proglašeni pobednici i dodeljena priznanja i novčane nagrade za najbolje, sa ukupnim fondom od 20.000 evra, koje su obezbedili Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja Republike Srbije i kompanija Fazi iz Niša.
Veritas Technologies JCDC 696x392 1
Veritas Technologies, lider u bezbednom upravljanju podacima raspoređenim u više oblaka, danas je saopštio da je CRN, brend kompanije Channel, uvrstio Veritas na svoju godišnju Cloud 100 listu. Ova lista odaje priznanje stotini vodećih cloud kompanija za 2024. godinu u pet ključnih kategorija: infrastrukturi, praćenju i upravljanju, skladištenju, softveru i bezbednosti.
block
block